Over mij

s_LAN_3919

Hallo en welkom op de website van Cornelis Psychologie. Ik ben Sabine van den Heuvel-Cornelis, psycholoog en eigenaar van Cornelis Psychologie. In 2005 heb ik mijn opleiding psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen afgerond. Daarna heb ik op verschillende plekken gewerkt (voor uitgebreid CV zie mijn linkedIn pagina, link staat bij Contact).

Naast het werken voor opdrachtgevers richt ik me ook op het zelfstandig behandelen van psychische klachten. Daarbij werk ik voornamelijk op basis van cognitieve gedragstherapie, met invloeden van client-centered therapie en psychotherapie. Daarnaast werk ik ook met EMDR en EFT. Voor meer informatie zie Werkwijze. Je kunt bij mij onder andere terecht voor behandeling van milde depressieve klachten, angstklachten, overspannenheid en overbelasting, onzekerheid en problemen met planning.

Ik ben als behandelaar aangesloten bij Mens, Complementair Gezondheidscentrum Nijmegen. Hier vind je ook diverse andere reguliere en complementaire therapeuten. Voor meer info zie Links.

Bij diagnostiek baseer ik me op de DSM-5. Ik ben bekend met het gebruik van verschillende soorten vragenlijsten en testen, ter ondersteuning van de diagnostiek. Wanneer een opdrachtgever de voorkeur geeft aan vragenlijsten en/of testen die ik niet beheers, dan verdiep ik me daar graag in en neem de gevraagde onderzoeken dan bij voorkeur onder supervisie af.

Bij behandeling en/of begeleiding werk ik veelal op basis van cognitieve gedragstherapie, al dan niet geprotocolleerd.
Ik heb ervaring met verschillende aandoeningen op as-I bij volwassenen en adolescenten vanaf 14 jaar, in zowel een eerste- als tweedelijnssetting. Ik ben dus veelzijdig in mijn kennis en ervaring en ben daarom breed inzetbaar. Ook bij behandeling geldt dat als de opdrachtgever iets wenst dat buiten mijn expertise ligt, ik graag bereid ben me daarin te verdiepen en bijscholing te volgen.